Certificate si revizii gaze

Mesteri recomandati Domiciliarii.ro

Odata cu aparitia sezonului rece intervine si utilizarea tot mai frecventa a centralelor, astfel ca inainte de fi utilizate des, acestea trebuie verificate in mod corespunzator, pentru a evita si preveni orice problema. Indiferent ca locuiti la bloc sau la casa, revizia periodica a centralelor si a gazelor este obligatorie deoarece in felul acesta aveti certitudinea ca sunteti in afara oricarui pericol si ca va puteti bucura din plin de temperaturi calde in locuinta, chiar daca afara este rece. Important de precizat este faptul ca certificarea sau revizia gazelor pentru apartamente si case nu trebuie sa se faca doar in sezonul rece, ci ori de cate ori considerati acest lucru necesar si, mai ales, in situatiile in care semnalati unele neclaritati.

Certificare si revizii gaze – servicii obligatorii pentru apartamente si case

Fie ca ai achizitionat o locuinta noua si ai nevoie de certificare gaze pentru punerea in functiunea a centralei electrice, fie ca trebuie sa se realizeze revizia periodica a gazelor, trebuie sa stii ca niciodata aceste servicii nu trebuie amanate sau neglijate, acestea fiind foarte importante pentru siguranta ta si a intregii familii. Certificarea si revizia gazelor din apartamente si case sunt servicii obligatorii si esentiale pentru un stil de viata lipsit de griji, astfel ca acestea trebuie sa fie realizate respetandu-se toate normele si tehnologiile specifice.

Exista numeroase firme specializate in certificare si revizii gaze pentru case si apartamente, astfel ca experienta vasta in domeniu este un plus atunci cand vine vorba de alegerea acestora. De asemenea, echipamentele de ultima generatie sunt un alt aspect important, astfel ca atunci cand alegeti firma care realizeaza servicii de certificare si revizii gaze, asigurati-va ca sunt indeplinite toate aceste aspecte esentiale.

 

Cand trebuie sa se realizeze verificarea si revizia la instalatia de gaze?

Verificarea periodica a instalatiei de gaze consta in verificarea conformitatii instalatiei cu aparate speciale pentru detectia si verificarea gazului metan..

Revizia tehnica perioada a instalatiei de gaze se realizeaza in general la intervale de maxim 10 ani sau in anumite conditii speciale precum accidente, sesizari de pieredere gaza sau neutralizare instalatie.

 

Astfel, verificarea si revizia instalatiei de utilizare este obligatorie in urmtoarele cazuri:

-verificarea la intervale de maxim 2 ani;

-revizie la interval de maxim 10 ani;

-in urma neutralizarii instalatiei o perioada mai mare de 6 luni, revizia se realizeaza in mod obligatoriu;

-este obligatorie, de asemenea, revizia dupa orice accident care poate afecta instalatia de utilizare.

Categorii asemanatoare