Croitorie la domiciliu

Mesteri recomandati Domiciliarii.ro

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand faci croitorie la domiciliu

 

Este suficient sa ai in setul tau minimul necesar de unelte de cusut. In stadiul initial, vei avea nevoie de:

  • centimetru,
  • hartie pentru modele,
  • creta de croitorie pentru a transfera conturul modelului pe tesatura,
  • foarfece,
  • un set de agrafe subtiri pentru fixarea partilor sablonului pe tesatura,
  • ace pentru cusut si pentru artizanat,
  • sistem de fier sau abur pentru efectuarea unui tratament termic umed,
  • masa de croit,
  • set de ate de diferite culori,
  • masina de cusut.

 

Greseli atunci atunci cand nu lucrezi cu specialisti

O croitoreasa novice, va face o greseala foarte frecventa, atunci cand contururile bucatilor de model pe hartie sunt transferate incorect pe material, imaginile materialului sunt calculate incorect si, in plus, aceste erori vor fi descoperite dupa taiere. O alta eroare este  graba. Dorinta de a face totul cat mai curand posibil, sarind unele etape si ignorand recomandarile instructiunilor, uneori duce la un rezultat trist.

De ce sa alegi serviciile unui specialist calificat

Oamenii doresc mereu sa arate frumos, elegant si la moda. Si cine, daca nu o croitoreasa care lucreaza la domiciliu, ii poate ajuta in asta?

Lucrarea unei croitorese este de a coase si repara produse din diverse materiale cu mana (folosind un ac, foarfece, agrafe) sau pe diverse masini (cusaturi de prelucrare, piese de legatura). In mainile profesionale ale acestui specialist, tesaturile, butonierele etc. cu ajutorul modelelor, a firelor de ata si a masinii de cusut, se transforma in opere de arta: bluze, rochii, pantaloni, fuste etc. care ajuta la ascunderea tuturor defectelor trupului si accentuarea celor mai bune parti ale corpului.

Profesia de croitoreasa este foarte veche. Serviciile de croitorie au fost folosite atat in ​​epoca de piatra, cat si in aceasta epoca de progres tehnic. Astfel de specialisti s-au perfectionat in fabrici mari de confectii, firme private mici si studiouri. Particularitatea profesiei de croitoreasa, este ca acest specialist poate lucra acasa. In acest caz, un astfel de profesionist trebuie sa indeplineasca indatoririle croitorului. Functia de croitor la domiciliu este, de asemenea, un specialist care ofera  sfaturi practice clientilor sai cu privire la alegerea stilurilor si a tipurilor de tesaturi adecvate.

Cel mai adesea, reprezentantii acestei profesii produc cele mai diverse produse. Aceasta lista include haine pentru barbati si femei, bluze, camasi pentru barbati, haine pentru copii, lenjerie de corp etc.  Acest specialist este capabil nu numai sa coase o eticheta ca de fabrica, ci si orice tip de imbracaminte.