Gresie, parchet, faianta

Mesteri recomandati Domiciliarii.ro

Exista momente in viata cand simtim nevoia de o schimbare, mai ales ca prin natura noastra ne plictisim de lucrurile din jur si repetitivitatea devine la un moment dat greu de suportat. Din acest motiv simtim destul de des nevoia sa reamenajam locuinta in care traim, sa achizionam mobilier noi, obiecte de decor, un covor nou. Insa odata cu trecerea anilor ne dam seama ca este nevoie sa schimbam parchetul din locuinta si gresia si faianta din baie si bucatarie.

Parchetul

Daca dai o fuga prin magazine, vei observa ca exista o gama variata de modele de parchet, diverse culori si nuante, diverse texturi, diferite diemnsiuni si grosimi. Pentru a incepe cu functionalitatea lui, un parchet este mai bun atunci cand are o grosime considerabila si atunci cand exista izolatie sub el, prin sapa. Desi de multe ori un parchet mai gros este putin mai scump, este o investitie pe termen lung care va pastra calduros intregul apartament sau intreaga casa. Odata cu noile tendinte, gasim in magazine parchet foarte usor de montat, asa ca acest lucru nu mai este o problema. Daca in trecut un parchet era dificil de montat si dura poate o saptamana, acum timpul se comprima la o zi sau doua. Partea cea mai dificila este alegerea culorii si a texturii. Un sfat util este sa ai in vedere dimensiunile incaperilor. Daca este vorba de camera cu suprafete destul de mari, poti opta pentru un parchet care are culoarea lemnului, adica poti merge pe culori ceva mai inchise. In cazul in care camerele sunt destul de mici, este indicat sa alegem culori deschise care sa dea impresia de luminos, incapator, mai mare. Cele mai populare culori de parchet sunt crem sau gri deschis.

 

Gresia si faianta

Unde ai nevoie de gresie si faianta? De cele mai multe ori in baie, bucatarie si eventual pe hol sau pe balcon – asta depinde de preferintele fiecaruia. Daca parchetul a fost ceva mai usor de ales si montat, la gresie si faianta situatia se complica avand in vedere ca trebuie sa fim foarte atenti cand o alegem dar mai ales la montaj. De aceea este recomandat sa colaboram cu un meserias experimentat care ne poate ajuta cu idei de decorare, cu materiale de calitate si cu montarea lor. Pe langa aceasta, muncitorul va avea nevoie de cateva materiale aditionale pe care tu trebuie sa le ai sau sa le cumperi.

Categorii asemanatoare