Instalatii electrice

Mesteri recomandati Domiciliarii.ro

Atunci cand vorbim despre o casa sau un apartament, un element pe care multa lume il ignora insa este extrem de important este intalatia electrica. Instalatiile electrice dintr-o locuinta noua nu trebuie deloc neglijata, mai ales ca aceasta trebuie facuta sa reziste intre 30 si 50 ani. Din acest motiv este recomandat sa apelezi la o firma de specialist care se vor ocupa in intregime de tot proiectul casei sau apartamentului.

Proiectul istalatiei electrice al unei locuinte noi este destul de complex si are in componenta punctele de alimentare, circuitele electrice, punctele de distributie a curentului, puterea prizelor din apartament sau casa, si locurile pentru sistemele de iluminat pe care le vom aplica sau agata de tavan. Planul electric al casei va tine cont de numarul si tipul de consumatori electrici. Multi dintre noi nu avem cunostinte in domeniul intalatiilor, de aceea trebuie sa ne asiguram ca colaboram cu un specialist de incredere. Mai intai de toate, trebuie sa urmam cativa pasi. Cel mai important este sa discuti cu un electrician si impreuna sa dezvoltati planul instalatiei in functie de preferintele tale. Ce cuprinde acesta? Trebuie sa estimezi cat consum vei avea, cate prize vrei sa aplici si unde, cate corpuri de iluminat vrei si la fel, sa stabilesti locatia lor exacta. Dupa ce planul este facut, intalatorul se va ocupa efectuarea lucrarii.

Odata instalat sistemul electric, trebuie verificat in mai multe moduri atat timp cat electricianul este inca cu tine. Verifica toate prizele si toate corpurile de iluminat, in mod repetitiv si mai multe in acelasi timp. Daca totul este ok, inseamna ca rezultatul final este unul de calitate. Asigura-te ca electricianul va efectua lucrari de verificare in mod regulat, pentru a preveni unele defectiuni. Ce defectiuni pot aparea? Intreruperea sistemului electric, defectarea panoului de electricitate, defectarea prizelor din locuinta sau arderea corpurilor de iluminat.

Daca pentru restul proiectelor din locuinta iti poti pune amprenta personala, poti directiona catre un stil anume, poti alege unele obiecte sanitare estetice, in cazul instalatiilor electrice toata implicarea vine din partea electricianului. Instalatia electrica este acel component care pune in lumina o casa, insa nu te poti ocupa singur de acest detaliu. Apeleaza la un profesionist in care sa ai incredere si care sa fie disponibil atunci cand intampini diverse probleme. Instalatia electrica este unul dintre proiectele critice ale casei, dupa structura de rezistenta, si cea mai des defectata la. Ca proiectul sa fie un succes, fa un plan complex si asculta parerile specialistului cu care colaborezi.

Categorii asemanatoare