Instalatii termice & sanitare

Mesteri recomandati Domiciliarii.ro

Atunci cand renovezi o casa sau un apartament, cel mai important proces este instalatia obiectelor sanitare si a celor termice. Daca o mobila o mai poti repara sau ignora in unele cazuri, instalatiile din locuinta nu trebuie sa fie neglijate inca de la inceput. Fie ca avem probleme la instalatiile din baie sau bucatarie sau chiar la centrala si calorifere, remedierea problemei este un proces anevoios, costisitor si uneori putem ramane fara unele obiecte sanitare timp de cateva zile.

Ce aleg? Lemn, PVC sau aluminiu?

  • Lemnul este un material foarte utilizat pentru fabricarea usilor si a ferestrelor, acesta fiind un material sigur, mult mai durabil si mai rezistent. Lemnul stratificat poate fi intretinut cu usurinta folosit numeroase kituri de reconditionare, fara a fi nevoie de revopsire in timp. Important de precizat este faptul ca lemnul nu se dilate, astfel ca usile si ferestrele din lemn prezinta o stabilitate mare indiferent de anotimp.

  • Tamplaria din PVC a devenit tot mai des utilizata in utlima perioada deoarece are un pret de achizitie mult mai avantajos si ofera un grad ridicat de izolare termica si fonica. Un aspect important al tamplariei PVC il reprezinta faptul ca are calitati antifungice, ceea ce inseamna ca nu permite dezvoltarea mediilor bacteriologice pe suprafata sa.

  • Sistemele de alumniu reprezinta solutia ideala pentru locuintele moderne si minimaliste si prezinta o rezistenta extrem de ridicata impotriva factorilor externi (ploaie, vant, depuneri de zapada). Se intretin extrem simplu si sunt confectionate din materiale rezistente si usoare, avand sisteme de imbinare mecanice, iar durata lor de viata este una indelungata, de pana la 50 de ani.

Cum se intretin corespunzator usile si ferestrele din PVC?

Deoarece usile si ferestrele din PVC sunt mult mai usor de intretinut fata de cele din lemn sau din aluminiu, procesul de curatare il poti realiza chiar tu, astfel ca eviti si unele costuri.

  • Este interzisa utilizarea unor substante nocive care pot ataca proflele termopanului, asadar este recomandat sa nu folosesti produse cu o textura nisipoasa care pot zgaria suprafetele respective. Astfel, pentru inlaturarea murdariei se poate folosi sapun sau detergent, precum si lavete moi si pufoase.

  • Sticla de termopan se poate curata cu usurinta prin folosirea unui spray de curatare de calitate superioara, precum si a lavetei. In felul acesta murdaria si praful de pe geam se inlatura extrem de rapid si eficient.

  • Garnitura de termopan etanseaza fonic si termic, astfel ca trebuie sa ai mare grija cand o cureti si sa nu utilizezi solutii dcuratare pentru ca nu protejeaza sub nicio forma garniturile. Este indicat in aceasta situatie sa se foloseasca o carpa umeda si detergent.

Categorii asemanatoare